Alba









dilluns, 26 d’octubre del 2009

Què és una Blocosfera?

Una blocosfera és la comunitat o xarxa social d'un conjunt de blocs i blocaires que tracten la mateixa temàtica i es poden comunicar entre ells.

Gràcies a la blocosfera persones amb interessos comuns es poden comunicar i intercanviar informació, experiències...

A classe de TIC em hagut de crear un bloc conjunt. El del meu grup que som l'imma Peris, Berta Fontdevila, Miriam Ortells, Mireia Sanchez, Lara Martínez i Alba Brugué és escolalliure6.blogspot.com , si voleu fer-hi una ullada ja sabeu!!!

Dins d'aquest blog en grup em hagut de buscar un tema sobre l'educació que ens cridés l'atenció. Tot buscant per a la xarxa ens va agradar molt el tema de l'escola lliure.


Em volgut tractar el tema de l'escola lliure ja que em pensat que seria molt interessant per a tots nosaltres documentar-nos i saber més sobre aquest tema tan novedós. No tothom està d'acord amb aquest nou concepte d'escola lliure per això em intentat buscar articles, altres blocs, notícies... referents a tot aquest tema per a què pogueu veure alguns exemples.

Esperem que us agradi!!!

ESCOLA LLIURE


En una de les classes de TIC em hagut de crear un blog per grups per a poder treballar el tema de la blocosfera.

Les components del grup som l'Imma Peris, Berta Fontdevila, Miriam Ortells, Mireia Sanchez, Lara Martínez i Alba Brugué.

Si voleu visitar el nostre bloc feu click aquí

LECTURA EN VEU ALTA


Fa uns dies a classe de comunicació vam començar a fer les lectures en veu alta. Havíem de buscar un fragment d'un llibre, un poema, cites, frases...que ens agradin per a llegir-ho davant de tota la classe.


Per a fer una bona lectura cal tenir presents aquests conceptes:



  • VOCALITZACIÓ

  • ENTONACIÓ

  • PRONUNCIACIÓ

També cal anar en compte amb la velocitat en què llegim, no cal córrer, més val que lelgim a poc a poc que no molt ràpid.


Aquí us deixo el text que he triat per llegir.


El text és d'un llibre que em vaig llegir fa molts anys, es titula Alba i és de l'Enric Larreula, em va agradar moltíssim. Potser és una mica infantil però us el recomano.



"En obrir la finestra vaig veure navegar tots aquells anys, aquells meravellosos anys que havia passat jugant sense parar. Però ja s’havia acabat. Ara calia estudiar, pensar i moltes coses més. Trobo a faltar aquell temps, m’agradaria tornar-lo a recórrer, però a la vegada tinc unes ganes boges de fer-me gran, gaudir de la vida, estimar de veritat algú i ser estimada, fer noves amistats, veure la vida des d’uns altres ulls, uns ulls d’una persona madura que comprèn i accepta. Mai, però, no oblidaré aquells època de la infantesa, aquell món de fantasia i il·lusió".




CANÇONS


Avui a classe de música em començat a fer les cançons mimades, unes companyes de classe n'han fet una que m'ha agradat molt. És la canço dels titelles!!!

Aquí la teniu!!!


Així fan fan fan
els petits bonics titelles
Així fan fan fan
fan tres voltes i se'n van
Tot picant de mans
els petits bonics titelles
tot picant de mans
els titelles es fan grans
Aixecant el dit
els petits bonics titelles
aixecant el dit
els titelles s'han adormit


dimecres, 21 d’octubre del 2009

CULTURA LLIURE


Què és la CULTURA LLIURE?


Després d'haver llegit tota la informació sobre la cultura lliure puc dir que és una creació d'àmbit cultural que ens podem trobar penjada a Internet. La gent en pot fer ús per als seus treballs agafant imatges, cites... Algunes d'aquests són lliures com "Creative Commons" és a dir que ens permet copiar la informació i distribuïr-la. També hi ha el "Copyright" que és el dret de còpia, amb aquest necessitariem una llicència per a poder copiar i distribuïr la informació que volem obtenir.


ACTIVITAT

Tenim 4 situacions però nomès una és vàlida:


A: Penso que aquesta situació és molt incorrecte ja que la feina d'un mestre no és dir quina marca de bambes han de portar els alumnes a les classes d'educació física. No tothom es pot permetre unes Nike Jordan Collezione 20/3. Els alumnes han de portar un calçat esportiu adient per a l'activitat que faran, la marca i el tipus de bambes és el que menys importa.


B: Aquesta situació també és incorrecte ja que sí que tots poden fer la feina ja que disposen del material necessari però el mestre els diu que llavors han de comentar les imatges al Word i aquest programa també té una privacitat i evidentment no tohom ho pot fer.

C: He dubtat força amb aquesta situació ja que la feina que han de fer els alumnes amb el Power Point està molt bé però el problema és que és un treball que han de realitzar a casa i evidentment no tothom pot tenir un ordinador i aleshores no poden fer el que se'ls demana. En canvi si estiguéssin a classe com es planteja en la situació B tots podría fer la seva tasca.


D: A nivell acadèmic em sembla bastant absurd el què el mestre els fa fer als alumnes, ja que crec que els alumnes no en treuran gaire profit de l'activitat però referent el ema de la cultura lliure penso que és la situació més correcte ja que els alumnes són lliures d'agafar les postals. Cadascú pot triar la que vulgui.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Audacity


QUÈ ÉS L'AUDACITY?


A l'últim dia de classe de TIC vam aprendre a utilitzar un nou programa: AUDACITY


És un programa d'edició d'àudio fàcil d'utilitzar on podem gravar sons, exportar i importar pistes d'àudio de diferents formats (MP3, WAV...) i fins i tot gravar la nostra propia veu a partir d'un micròfon.


Podem barrejar les diferents pistes d'àudio amb la nostra veu i regular-la, és a dir reduir o amplificar el so, retallar fragments d'àudio que no utilitzem...


Una funcionalitat molt útil que té és que un cop acabada la gravació podem guardar-la com a projecte per a poder seguir treballant en un altre moment, d'aquesta manera la feina que haguem fet es quedarà guardada.


CITES SOBRE L'EDUCACIÓ!


Vam posar en pràctica aquest programa amb un treball per parelles. Havíem de gravar una cita sobre l'educació amb les nostre veus i després afegir-hi música. Penso que aquest treball ha estat molt positiu ja que he après a utilitzar un programa nou i que crec que tant en l'àmbit personal com professional em pot ser molt útil.


"La meta principal de la educación es crear hombres que sean capaces de hacer cosas nuevas no simplemente de repetir lo que otras generaciones han hecho; hombres que sean creativos, inventores y descubridores. La segunda meta de la educación es la de formar mentes que sean críticas, que puedan verificar y no aceptar todo lo que se les ofrece".JEAN PIAGET.


Aquesta és la cita que vam escollir alhora de realitzar el treball. La vam trobar molt interessant i ens va agradar molt ja que té molta raó amb tot el què diu. També ens va assemblar força adient ja que té dos parts, d'aquesta manera ens vam poder dividir la frase entre les dues per a poder gravar-la.


On ens vam entrebancar més va ser alhora de penjar la nostra gravació al blog. Vam haver de crear un compte en aquestes dues pàgines http://www.esnips.com/ i htpp://www.goear.com. Al final no va ser possible penjar la gravació des d'aquestes pàgines ja que no anaven massa bé. Finalment vam entrar a la pàgina http://sites.google.com i des d'aquí ja vam poder penjar la gravació al blog.

Si voleu escoltar-la feu clic aquí

divendres, 9 d’octubre del 2009

Crítica d'un text literari


231 pàgines
Edicions 62


Manuel de Pedrolo va néixer a l’Aranyó (La Segarra), l’any 1918, en una família de propietaris rurals de Cervera, traslladats per problemes econòmics a l’Aranyó. Va passar la seva infantesa a Tàrrega i des de ben petit que li encantaven el llibres. Més tard es va traslladar a Barcelona a seguir amb els seus estudis i començar a escriure novel·les. Va aconseguir ser el narrador més llegit de la Postguerra. Durant més de quarants anys Manuel de Pedrolo no va parar d’escriure i de publicar poesia, teatre, novel·la, assaig... però on va destacar més va ser en la novel·la i en la seva obra mestra que ha estat l’obra més llegida i més venuda: Mecanoscrit del segon orígen.


El Mecanoscrit del segon orígen és una novel·la de Ciència Ficció,
escrita l’any 1974, ha tingut molt èxit, sobretot entre el públic juvenil.

És una novel·la formada per cinc capítols anomenats Quaderns, cada quadern té un títol relacionat amb el contingut més important del capítol.

L’obra està situada en un temps imaginari, cap a l’any 6000 aproximadament. Aquí es veu un punt de ficció amb el tractament que fa d’aquest temps tan irreal. També em de tenir en compte que l’obra comença quan s’han trobat aquests quaderns en una època molt posterior.

Ens explica la història entre dos joves, l’Alba i el Dídac. Viuen en un poble de Catalunya i a partir d’uns fets paranormals es troben que són els únics habitants de la Terra.

Aquesta novel·la ens descriu les relacions que hi ha entre els dos protagonistes i com aquests descobreixen la sexualitat. Durant tota l’obra compara aquest nou món que estan vivint els dos joves amb el què vivien abans.

Al final del llibre es planteja un probema moral molt important on la protagonista haurà de prendre una decisió mot limitada.








diumenge, 4 d’octubre del 2009

Quin triar?


A la última classe de gestió de la informació vam aprendre a utilitzar dos nous programes que desconeixia: el NOTEBOOK i el DELICIOUS.


Aquests, tenen una funció molt semblant ja que guarden informació com pàgines web, fotografíes...




Des del meu punt de vista, el bloc de notes és més fàcil d'utilitzar que el delicious però no té tantes funcions. Un inconvenient que té el Delicious és que tot el programa està en anglès i pot ser un problema per a les persones que desconeixen l'idioma.




En el bloc de notes pots guardar i emmagatzemar pàgines web que t'agradin o bé que et siguin útils alhora de realitzar treballs i de buscar informació. D'aquesta manera, sempre tens a mà bibliografía, notes, imatges, pàgines web... que et poden ser útils alhora d'elaborar un treball, una recera... i així optimitzes el teu temps de treball.




El Delicious és molt similar, guarda informació que pots utilitzar quan vulguis però també té la funció d'intercanviar la informació amb d' altres usuaris que tinguis agregats.




Com ja he dit al principi, no havia utilitzat mai cap d'aquests programes però penso que el Delicious pot ser més útil i d'entrada sembla més complert ja que, permet aplicacions com la connexió i l'intercanvi d'informació amb d'altres usuaris que el notebook no disposa (xarxa social).