dimecres, 23 de desembre del 2009
Exposició sobre les ludoteques
http://www.slideshare.net/130608/les-ludoteques-power-point-2771931
dilluns, 21 de desembre del 2009
Dues intervencions
El Jclick ha estat la més motivadora i divertida. És un programa fascinant que en un futur professional ens serà molt útil. No nomès per als més petits, en general tohom el pot fer servir. És entretingut fer sopes de lletres, trencaclosques... i com ja he dit de cara al nostre futur serà un programa que utilitzaré segur.
enllaç
enllaç
Una altra intervenció en quevaig disfrutar molt va ser la de realitzar el vídeo amb el windows movie maker. Mai havia fet un vídeo amb imatges, música i a més amb la meva veu, ho trobo fantàstic i un programa molt interessant. A més tots els ordinadors el porten incorporat.
El pots utilitzar per a moltes coses, per a fer treballs de classe, també per a regalar a algú...
Sempre m'ha agradat molt fer coses d'aquestes amb l'ordinador de vídeos i imatges... però jo simplement utilitzava el power point i feia una presentació en canvi el windows movie maker té moltes més aplicacions i funcions
enllaç
Síntesi
Ha estat una assignatura molt amena encara que la Loles ens ha posat feina amb tot el tema del bloc i les entrades però no ha estat un treball pesat, és entretingut.
Sempre m'ha agradat tafanejar els ordinadors, les pàgines web, programes... i m'ha semblat molt interessant tot el procés d'elaboració del bloc.
La Loles ens ha posat feina de realitzar entrades sobre les classes i programes que anavem veient i treballant però també el podiem utilitzar al nostre aire.
M'ha passat massa ràpid el quatrimestre, molt ràpid diria jo, m'hagués agradat aprofundir molt més en aquesta assignatura i aprendre més coses sobre les noves tecnologies.
dissabte, 12 de desembre del 2009
LA EDUCACIÓN INFANTIL NO SE LIMITA A CAMBIAR PAÑALES
"Los niños menores de 3 años también saben aprender. Saben utilizar su inteligencia, se desarrollan mediante aprendizajes que en un jardín de infancia les proporcionan los educadores a través de actividades bien meditadas y programadas. Este trabajo no es fácil; requiere esfuerzo y una gran responsabilidad. Pero la profesión de educador infantil está mal valorada. Mucha gente cree que la tarea consiste exclusivamente en cuidar de unos niños cuyos padres no pueden atender por la poca conciliación entre empleo y familia. Además, los sueldos son inferiores a 800 euros al mes. A ello hay que sumar jornadas laborales inacabables. La poca consideración y un salario tan humillante hacen pensar en un enorme fraude.La situación del educador infantil refleja lo poco que importa la enseñanza en España, sobre todo si hablamos de niños menores de 3 años, los cuales parecen no existir por la escasa atención que reciben. Atención en cuanto a calidad de las guarderías, ya que en ellas trabajan personas que han estudiado con ilusión y ahora se tienen que enfrentar a un empleo duro cuyo sueldo las pone en una coyuntura económica difícil. Los educadores infantiles no podemos seguir consintiendo esto por más tiempo. No podemos consentir ser tratados como simples canguros. No podemos consentir unos sueldos que no nos permiten vivir. No podemos consentir más decretos que perjudican la educación de los hijos en la etapa más importante de su vida. No podemos consentir más esta explotación. La vocación no nos da de comer; nuestra profesión merece un sueldo proporcionado y justo, y un mayor reconocimiento. No queremos conformarnos con sobrevivir. Queremos vivir."
dijous, 10 de desembre del 2009
Les TIC
Aquí us deixo un vídeo sobre l'impacte de les TIC a les aules!
Aquest vídeo reflexa clarament la importància de les noves tecnologies en la nostra societat, podem veure milions de coses que es poden fer amb un ordinador. També explica com les TIC han passat ràpidament a les aules així els nens tenen altres vies d'aprenentatge més divertides.
'Educar con tecnologías'
Aquesta notícia que he trobat al periòdico com han avançat les noves tecnologies a les aules. Fa uns anys a les escoles nomès hi havi alguna aula d'ordinadors i els mestres tampoc estaven massa preparats, però en aquests momentos tot això ha canviat. Moltes escoles utilitzen les noves tecnologies coma via principal d'educació: ordinadors, pissares digitals... i els mestres també s'han preocupat de tenir una bona formació per a poder educar a partir de les noves tecnologies.
"La aceleración exponencial del proceso de transición de lo analógico a lo digital –preñado de riesgos y oportunidades– incide en el ámbito educativo. En primer lugar, hay que tomar en consideración los intereses económicos en juego. Sin embargo, deben primar los aspectos pedagógicos y valores cívicos en este cambio de paradigma.
Hace solo unos años, el uso en la escuela de las nuevas tecnologías de la información y de la comunicación (TIC) recibía una crítica unánime centrada en dos
cuestiones. Los centros educativos se limitaban a poner en marcha un aula de ordenadores en la que se aprendía algo de informática y, si acaso, se usaba como soporte de materiales educativos, pero sin evaluar y desarrollar sus jugosas potencialidades de aprendizaje. La segunda era la clamorosa falta de formación de los docentes.
A fecha de hoy las cosas están cambiando cualitativamente. Contra viento y marea, Educació está cavando los fundamentos de un sistema educativo on line, conectado a la nube virtual y capaz de seguir con criterios educativos, si todo se hace bien, la loca espiral del mercado de la conectividad global. Programas experimentales piloto, como Escola 2.0, EduCat 1x1 y otros (que se pueden consultar en internet), permitirán pasar del primer nivel de desembarco de ordenadores y pizarras digitales. Y dedicarse a tareas imprescindibles como evaluar las buenas prácticas, efectuar los ajustes necesarios en el modelo organizativo escolar tradicional, investigar las estrategias de aprendizajes cognitivos emergentes –con sus luces y sombras– y proveer una buena formación docente.
El resto lo harán los alumnos, que también en esta materia saben lo suyo."
Si voleu veure tota la noticia feu clic aquí
Google docs
Aquest, és un programa gratuït on pots crear documents i treballar en grup.
Es poden crear documents de text, fulls de càlcul, base de dades... i a la vegada compartir-los amb altres usuaris, aquests usuaris han de tenir un compte gmail.
Un cop realitzats els documents es guarden automàticament per a que no es perdi la informació.
Amb el google docs podem realitzar documents que altres usuaris poden modificar o bé afegir més informació sense perdre res del que hem fet.
Penso que aquest programa té una gran utilitat i més per a estudiants com nosaltres. Podem compartir informació de treballs, apunts... d'una manera més pràctica i no haver de fer-ho a través del correu, messenger, facebook...
dijous, 3 de desembre del 2009
Activitats amb el JCLIC
La Lara i jo hem fet unes activitats per nens d'educació infantil, concretament de p5 relacionades amb la música.
El nostre objectiu és que els nens aprenguin a identificar i coneguin els instruments musicals . Hem fet unes activitats molt senzilles com puzzles de diferents tipus, una sopa de lletres, memoris...
Hem dedicat bastant de temps en fer aquestes activitats ja que el programa és molt complex i si no te'l coneixes del tot és difícil d'utilitzar.
Si el voleu veure feu click aquí
Esperem que us agradi!
diumenge, 29 de novembre del 2009
Jclic
dimarts, 24 de novembre del 2009
Auditori
Escola Joan XXIII
Activitat lliure: La Biblioteca del Casino de Manresa
És una biblioteca petita però hi ha de tot. Llibres, cd-rooms,pel·lícules, còmics... Hi poden anar els nens i nenes fins a 14 anys i els més petits de 6 han d'anar acompanyats d'un adult. Hi ha la secció dels nens grans, i la dels més petitons (de 0-5 anys) on tenen molts tipus de llibres: de roba, de cartró... també podem trobar el racó dels pares on hi han llibres de tot tipus: novel·les, salut, literatura infantil... En definitiva em vaig enamorar d'aquesta biblioteca, és una passada.
Fundació Joan Miró
Jardí de Cordes
Personalment m'ho vaig passar molt bé ja que va ser una activitat entretinguda, divertida i plena d'emocions. La única pega que hi vaig trobar és el poc temps que vam tenir per a fer els circuits.
diumenge, 15 de novembre del 2009
Com penjar una presentació de Powerpoint al blog?
Fa uns dies a classe de TIC vam fer uns powerpoints però fins l'altre dia no vam aprendre com es podien penjar al blog. És molt senzill. Primer de tot cal anar a Slideshare i crear-te un compte, després has de pujar el document i quan ja estigui guardat podrem copiar l'adreça i després copiar-la al blog.
Aquesta és la pàgina: www.slideshare.net
Windows Movie Maker
Llegendes
Què és una llegenda?
Una llegenda és una narració oral o escrita d'aparença més o menys històrica amb una major o menor proporció d'elements imaginatius.
Per a què es formi una llegenda cal:
- Que sorgeixi un fet o esdeveniment
- Que aquest fet o esdeveniment no sigui una cosa quotidiana, que sigui un fet que cridi l'atenció.
- Que sigui narrada. La necessitat de narració sempre sorgeix de la memòria.
La llegenda va molt lligada al territori, a un entorn geogràfic ( nació, comarca, ciutat...). Per això la paraula territori és tan important si parlem d'una llegenda.
Classificació de les llegendes
- Llegendes de la terra (muntanyes, cims...)
- Llegendes de les roques ( formes de les roques, petjades,penyasegats, senyals a les roques...)
- Llegendes de les coves ( s'utilitzaven com a magatzems, d'amagatall...)
- Llegendes megalítiques (monuments, castells, runes dels passat, restes...)
- Llegendes de les fonts (fan referència a llocs d'aigua dolça, rius, llacs, cascades, fonts...)
- Llegendes marineres(fan referència al món de la mar, personatges fantàstics que viuen al mar, mariners, pescadors, pobles enterrats al mar...)
- Llegendes religioses (vides dels sants, mares de déu...)
- Llegendes que giren a l'entorn de personatges històrics (bandolers, Serrallonga...)
- Llegendes plebees i de masies (cases, pobles que tenen llegendes, cases de camp...)
- Llegendes geneològiques (aràuliques i llintages, topònims, escut d'una població, castells...)
- d'àmbit local
- d'àmbit nacional
- d'àmbit comarcal
- d'àmbit familiar
Fa molt de temps, a la ciutat de Manresa hi va viure una nena anomenada Agnès, que es va quedar sense mare. Al cap d'uns quants anys, el seu pare es va tornar a casar amb una altra dona que es va convertir en la madrastra de l'Agnès.
Hem de dir que era una mica geniüda i que no tractava gaire bé l'Agnès, ja que la feia treballar molt.
Vet aquí que la madrastra va anar un dia al mercat de la plaça Major i hi va comprar una gallina. Aquella gallina era una mica especial, ja que els colors de les seves plomes eren únics, no n'havien vist mai cap d'igual. Així va ser com la va portar cap a casa i de mica en mica la va anar estimant i cuidant més que l'Agnès.
Tots en tenien cura, però la nena era l'encarregada de donar-li el menjar i de treure-la apassejar.
Però vet aquí que un dia, mentre l'estaven passejant, la gallina es va esverar, va deslligar-se de la corda i es va escapar.
L'Agnès va intentar agafar-la però la gallina no es deixava atrapar de cap de les maneres, fins i tot va fer una voladeta i va caure dins un pou. Quan l'Agnès la va poder treure, la gallina ja era morta. Espantada pel càstig que li posaria la seva madrastra, va començar a plorar i resar.
Sant Ignasi de Loiola la va veure, li va fer llàstima i va fer que la gallina tornés a viure. A partir d'aquell dia, l'aigua del pou es creu que és miraculosa i serveix per a curar malalties.
El pou on va succeir aquesta història des de llavors s'anomena "el Pou de la gallina"
dijous, 12 de novembre del 2009
Vídeo
Personalment m'ha agaradt molt fer aquest vídeo, també he de dir que ha requerit temps i dedicació, suposo que pel fet de què no n'havia fet mai cap.
El text que he utilitzat és un fragment d'un llibre de l'Enril Larreula que es titula Alba.
En obrir la finestra vaig veure navegar tots aquells anys, aquells meravellosos anys que havia passat jugant sense parar. Però ja s’havia acabat. Ara calia estudiar, pensar i moltes coses més. Trobo a faltar aquell temps, m’agradaria tornar-lo a recórrer, però a la vegada tinc unes ganes boges de fer-me gran, gaudir de la vida, estimar de veritat algú i ser estimada, fer noves amistats, veure la vida des d’uns altres ulls, uns ulls d’una persona madura que comprèn i accepta. Mai, però, no oblidaré aquells època de la infantesa, aquell món de fantasia i il·lusió.
Espero que us agradi!
dissabte, 7 de novembre del 2009
Powerpoint
- Presentació
- Diapositives
- Objectes
- Accions
- Transicions
- Animacions
dilluns, 2 de novembre del 2009
Gimp
L'últim día a classe de TIC vam aprendre a utilitzar un nou programa el GIMP.
Què és el Gimp?
És un programa per a retocar les imatges, gratuït i fàcil d'utilitzar. Té diverses funcions molt interessants i divertides per a transformar i manipular les nostres imatges.
Per exemple podem canviar el tamany de la imatge (píxels i la seva resolució).
També les podem retallar, difuminar, utilitzar diferents colors per al fons, canviar la imatge a blanc i negre, extreure un element de la imatge i crear una nova fotografía...
És un programa molt semblant al photoshop ja que té la mateixa funció (retocar imatge) però penso que el GIMP té més funcions.
Per a poder treballar-lo vam portar la càmera digital a classe i ens vam fer fotos, d'aquesta manera vam tafanejar el programa i conèixer les seves funcions.
Quan ja hi estàvem més familiaritzats la Loles ens va proposar fer unes activitats per a treballar-lo més a fons.
ACTIVITATS IMATGES (GIMP)
ACTIVITAT 1
En la primera activitat em triat una foto de els que ens vam fer a classe i haviem de canviar el seu tamany (píxels i resolució) amb la condició que no sobrepassés dels 350 píxels.
ACTIVITAT 2
1. Em triat una altra foto i haviem de retallar-la al nostre gust.
2. En aquesta activitat em haviem de modificar la foto com vulguéssim.
- brillo i contrast
- diferents colors (encara que finalments sigui emb blanc i negre els tons dels colors són diferents).
3. Per útlim amb la mateixa imatge haviem d'extraure un element i posar-lo en un altre fons com si fos una altra foto.
Per a modificar la foto primer de tot he agafat el llaç per a poder retallar l'element que volia i després he canviat el fons per un de color rosa.
diumenge, 1 de novembre del 2009
imatge digital
- La seva GRANDÀRIA. Que són els quantitats de píxels que té la imatge.
- El seu PES. El què ocupa la imatge en la memòria (4MG...)
- La PROFUNDITAT DE COLOR. Nombre màxim de colors que pot tenir la imatge.
- La seva RESOLUCIÓ. És la relació entre el nombre de píxels i l'espai que ocupa.
dilluns, 26 d’octubre del 2009
Què és una Blocosfera?
A classe de TIC em hagut de crear un bloc conjunt. El del meu grup que som l'imma Peris, Berta Fontdevila, Miriam Ortells, Mireia Sanchez, Lara Martínez i Alba Brugué és escolalliure6.blogspot.com , si voleu fer-hi una ullada ja sabeu!!!
Dins d'aquest blog en grup em hagut de buscar un tema sobre l'educació que ens cridés l'atenció. Tot buscant per a la xarxa ens va agradar molt el tema de l'escola lliure.
Em volgut tractar el tema de l'escola lliure ja que em pensat que seria molt interessant per a tots nosaltres documentar-nos i saber més sobre aquest tema tan novedós. No tothom està d'acord amb aquest nou concepte d'escola lliure per això em intentat buscar articles, altres blocs, notícies... referents a tot aquest tema per a què pogueu veure alguns exemples.
Esperem que us agradi!!!
ESCOLA LLIURE
En una de les classes de TIC em hagut de crear un blog per grups per a poder treballar el tema de la blocosfera.
Les components del grup som l'Imma Peris, Berta Fontdevila, Miriam Ortells, Mireia Sanchez, Lara Martínez i Alba Brugué.
Si voleu visitar el nostre bloc feu click aquí
LECTURA EN VEU ALTA
- VOCALITZACIÓ
- ENTONACIÓ
- PRONUNCIACIÓ
També cal anar en compte amb la velocitat en què llegim, no cal córrer, més val que lelgim a poc a poc que no molt ràpid.
Aquí us deixo el text que he triat per llegir.
El text és d'un llibre que em vaig llegir fa molts anys, es titula Alba i és de l'Enric Larreula, em va agradar moltíssim. Potser és una mica infantil però us el recomano.
"En obrir la finestra vaig veure navegar tots aquells anys, aquells meravellosos anys que havia passat jugant sense parar. Però ja s’havia acabat. Ara calia estudiar, pensar i moltes coses més. Trobo a faltar aquell temps, m’agradaria tornar-lo a recórrer, però a la vegada tinc unes ganes boges de fer-me gran, gaudir de la vida, estimar de veritat algú i ser estimada, fer noves amistats, veure la vida des d’uns altres ulls, uns ulls d’una persona madura que comprèn i accepta. Mai, però, no oblidaré aquells època de la infantesa, aquell món de fantasia i il·lusió".
CANÇONS
els petits bonics titelles
Així fan fan fan
fan tres voltes i se'n van
Tot picant de mans
els petits bonics titelles
tot picant de mans
els titelles es fan grans
Aixecant el dit
els petits bonics titelles
aixecant el dit
els titelles s'han adormit
dimecres, 21 d’octubre del 2009
CULTURA LLIURE
dijous, 15 d’octubre del 2009
Audacity
A l'últim dia de classe de TIC vam aprendre a utilitzar un nou programa: AUDACITY
És un programa d'edició d'àudio fàcil d'utilitzar on podem gravar sons, exportar i importar pistes d'àudio de diferents formats (MP3, WAV...) i fins i tot gravar la nostra propia veu a partir d'un micròfon.
Podem barrejar les diferents pistes d'àudio amb la nostra veu i regular-la, és a dir reduir o amplificar el so, retallar fragments d'àudio que no utilitzem...
Una funcionalitat molt útil que té és que un cop acabada la gravació podem guardar-la com a projecte per a poder seguir treballant en un altre moment, d'aquesta manera la feina que haguem fet es quedarà guardada.
CITES SOBRE L'EDUCACIÓ!
Vam posar en pràctica aquest programa amb un treball per parelles. Havíem de gravar una cita sobre l'educació amb les nostre veus i després afegir-hi música. Penso que aquest treball ha estat molt positiu ja que he après a utilitzar un programa nou i que crec que tant en l'àmbit personal com professional em pot ser molt útil.
"La meta principal de la educación es crear hombres que sean capaces de hacer cosas nuevas no simplemente de repetir lo que otras generaciones han hecho; hombres que sean creativos, inventores y descubridores. La segunda meta de la educación es la de formar mentes que sean críticas, que puedan verificar y no aceptar todo lo que se les ofrece".JEAN PIAGET.
Aquesta és la cita que vam escollir alhora de realitzar el treball. La vam trobar molt interessant i ens va agradar molt ja que té molta raó amb tot el què diu. També ens va assemblar força adient ja que té dos parts, d'aquesta manera ens vam poder dividir la frase entre les dues per a poder gravar-la.
On ens vam entrebancar més va ser alhora de penjar la nostra gravació al blog. Vam haver de crear un compte en aquestes dues pàgines http://www.esnips.com/ i htpp://www.goear.com. Al final no va ser possible penjar la gravació des d'aquestes pàgines ja que no anaven massa bé. Finalment vam entrar a la pàgina http://sites.google.com i des d'aquí ja vam poder penjar la gravació al blog.
Si voleu escoltar-la feu clic aquí
divendres, 9 d’octubre del 2009
Crítica d'un text literari
Edicions 62
Manuel de Pedrolo va néixer a l’Aranyó (La Segarra), l’any 1918, en una família de propietaris rurals de Cervera, traslladats per problemes econòmics a l’Aranyó. Va passar la seva infantesa a Tàrrega i des de ben petit que li encantaven el llibres. Més tard es va traslladar a Barcelona a seguir amb els seus estudis i començar a escriure novel·les. Va aconseguir ser el narrador més llegit de la Postguerra. Durant més de quarants anys Manuel de Pedrolo no va parar d’escriure i de publicar poesia, teatre, novel·la, assaig... però on va destacar més va ser en la novel·la i en la seva obra mestra que ha estat l’obra més llegida i més venuda: Mecanoscrit del segon orígen.
El Mecanoscrit del segon orígen és una novel·la de Ciència Ficció,
escrita l’any 1974, ha tingut molt èxit, sobretot entre el públic juvenil.
És una novel·la formada per cinc capítols anomenats Quaderns, cada quadern té un títol relacionat amb el contingut més important del capítol.
L’obra està situada en un temps imaginari, cap a l’any 6000 aproximadament. Aquí es veu un punt de ficció amb el tractament que fa d’aquest temps tan irreal. També em de tenir en compte que l’obra comença quan s’han trobat aquests quaderns en una època molt posterior.
Ens explica la història entre dos joves, l’Alba i el Dídac. Viuen en un poble de Catalunya i a partir d’uns fets paranormals es troben que són els únics habitants de la Terra.
Aquesta novel·la ens descriu les relacions que hi ha entre els dos protagonistes i com aquests descobreixen la sexualitat. Durant tota l’obra compara aquest nou món que estan vivint els dos joves amb el què vivien abans.
Al final del llibre es planteja un probema moral molt important on la protagonista haurà de prendre una decisió mot limitada.